25N: Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i Nenes

 

Avui 25 de novembre és el Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i Nenes

 

 

 

Actualment la violència contra les dones i les nenes és una de les violacions dels drets humans més devastadores del món. La desigualtat entre els gèneres segueix en tots els països, i combatre-la requereix grans esforços. La discriminació està profundament arrelada, i sovint és conseqüència d’actituds patriarcals i de les normes socials. Per aquest motiu un dels àmbits que treballa els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) és la igualtat de la dona.

 

La violència contra dones i nenes és una forma extrema de discriminació que en casos greus acaba en la seva mort. Segons dades de l’ONU, entre el 2005 i el 2016 en un total de 87 països, el 19% de les dones d’entre 15 i 49 anys havien patit violència física o sexual, o ambdues, en mans de la seva parella.

La campanya mundial d’aquest any se celebra sota el lema: «Que ningú es quedi enrere: posem fi a la violència contra les dones i les nenes». Aquest tema reforça el compromís amb un món sense violència per a totes les dones i les nenes, i alhora, s’ocupa de les persones més marginades i desateses, com  les persones refugiades, migrants, les minories, els pobles indígenes i les poblacions afectades pel conflicte i els desastres naturals.

 

Per tots aquest aspectes, la campanya mundial anima un any més, a “pintar el món de taronja” com a símbol d’un futur brillant i sense cap violència de gènere.

 

 


FUNDACIÓ PRIVADA EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA - fes@educaciosolidaria.org - C/ Sant Antoni Abat, 61 08001 - Barcelona - tel.: 93 441 64 06
Inscrita amb el nº 1221 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i amb el nº 80 en el Registre d´ONGD de l´ACCD · N.I.F.: G61754362