Acció comunitària | Fundació Educació Solidària

Acció comunitària

 

Centre comunitari Thiaroye

p1030557-e1469789225972El centre ofereix  un espai obert a la població del barri de Thiaroye per la realització d’activitats de tipus cultural i esportiu. Un espai de formació i relació que s’ha d’anar organitzant amb entitats i grups locals per fer una oferta formativa àmplia i que respongui a les necessitats de la zona. Un espai també disponible per la realització d’activitats esportives i de lleure. Un espai obert a tots.

 

 

 

Biblioteques Populars Cuba

03c1998-biblioteques2Les Biblioteques que tenim obertes a la població del barri de San Judas a la Havana , a Guanabacoa i a Guanajay responen al objectiu de facilitar l’accés a la lectura i a material videogràfic a diferents sectors de la població. Són biblioteques obertes tots els dies de la setmana on la gent es pot inscriure per utilitzar-ho com espai de lectura i consulta o també accedir al servei de préstec. En els darrers anys s’ha fet un esforç molt important per dotar aquestes biblioteques d’un fons editorial actualitzat.

 

 

 

Formació Mestres Cuba

04_15i-formacio-mestres-1024x768Conjuntament amb altres entitats i organismes educatius locals venim donant suport a la formació de docents cubans a través de les anomenades Escuelas de Verano que es duen a terme al llarg dels mesos de juliol i agost. L’objectiu d’aquestes Escuelas és la formació permanent dels docents cubans  a través de conferències i tallers de temes pedagògics i innovacions educatives  . El darrer estiu s’han realitzat 11 Escuelas de Verano a diferents poblacions de l’illa amb la participació de més de 1.100 docents.

Durant el curs també es fa formació permanent, diplomatures, cicles de conferències, tallers pedagògics…. que capaciten més de 600 mestres anualment.

 

 

Formació permanent Adults

03c2002-formacio-adults2Cursos, xerrades, cicles de conferències que es dóna suport com a formació permanent, dirigides a població adulta i que es realitza en els espais de la Havana i Guanabacoa.

Cal destacar el Curso de Humanidades, cicle de dos anys , on s’imparteix formació sobre història de l’art, filosofia , història de les religions, literatura. Aquest curs està avalat per la Universidad Cristobal Colon de Veracruz. Hi participen entre 30 i 50 alumnes.

Altres activitats que es realitzen són: cursos de idiomes, classes d’informàtica , repàs escolar, cicles de conferències, cine-fòrum… activitats per les que passen més de 400 persones al llarg de tot l’any.

 

 

Centre Recursos Guatemala

guate-2009-041-e1469788893345Es col·labora en la posada en funcionament i dotació d’un centre de recursos educatius a disposició dels docents de la zona. Aquest centre compta amb un laboratori de ciències que dóna servei a les escoles del municipi.

Des del mateix centre també s’organitzen una formació de mestres , el mes de juliol, amb participació de mestres catalans.

 

 

 

 

Llar d’acollida- Mèxic

02c1999-3-caliveranos2Hocati és un projecte de suport i acompanyament adreçat a noies i nois fins els 16 anys en situació de risc.

Dues cases d’acollida, una pels menors de 12 anys i l’altra a partir d’aquesta edat i fins els 16. L’equip format per educadors i especialistes fa l’acompanyament personal i educatiu d’aquests menors. Entre les dues cases actualment s’atén un grup de 20 nois i noies.

 


FUNDACIÓ PRIVADA EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA - fes@educaciosolidaria.org - Avís legal - C/ Sant Antoni Abat, 61 08001 - Barcelona - tel.: 93 441 64 06
Inscrita amb el nº 1221 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i amb el nº 80 en el Registre d´ONGD de l´ACCD · N.I.F.: G61754362