Lleure | Fundació Educació Solidària

Lleure

 

Activitats d’estiu Senegal

dsc07474-1024x768Les activitats, esplai, colònies, es concentren al llarg dels mesos de juliol i agost en funció de la zona on es realitzen. Cada estiu més de 600 noies i nois entre els 6 i els 16 anys participen en les diferents activitats , i més de 100 monitors/voluntaris locals són els encarregats de la seva organització i realització. Les activitats d’estiu es duen a terme a Sam-Sam i Thiaroye , a Sokone i a Oussouye/Kabrouse. A cada indret l’organització és distinta en funció de les necessitats i possibilitats, així en alguns llocs sols es fa esplai de dia mentre que en altres es combina l’esplai de dia amb la sortida d’una setmana a casa de colònies. En aquestes activitats també hi participen voluntaris de Catalunya.

 

 

 

Activitats d’estiu Côte d’ Ivoire

79-ltimaLa col·laboració amb les activitats d’estiu a Côte d’ Ivoire es va iniciar fa tres anys per donar suport organitzatiu i formació de monitors a les colònies que es duen a terme a Daloa.

Uns 200 nens participen a les colònies que es desenvolupen al llarg de tres setmanes en alguna població propera a Daloa. L’equip local format per uns 30 monitors rep el suport d’un equip de monitors catalans que els ajuden en la organització de les activitats i també realitzen sessions de formació als monitors.

 

 

 

Activitats d’ estiu Mèxic

lleure-cachiveranos-m-xic-1024x768Les activitats d’estiu es realitzen a tres zones: Ensenada, Mexicali i Tijuana. A cada lloc les activitats reben un nom diferent Cachiveranos a Mexicali aquest any se n’han realitzat 12 repartits per diferents zones de la ciutat, 3  Bufaveranos a Ensenada i a Tijuana  8 Verano feliz. El total de nois i noies que han participat en totes aquestes activitats ha estat de 941 , i un total de 300 voluntaris hi ha donat suport. També s’han dut a terme els 5 sensiveranos activitats d’estiu adreçats a joves adolescents.

 

 

 

Activitats de lleure a Cuba

lleure-esplai-guanabacoaA Guanabacoa funciona al llarg de tot el curs un esplai setmanal els dissabtes amb la participació d’uns 60 nens i 10 monitors. A l’estiu s’organitzen noves activitats al llarg de tota la setmana i el nombre d’inscrits arriba fins els 150 nens atesos per un grup de 18 monitors voluntaris.

A Guanajay les activitats de lleure s’organitzen a l’entorn d’un agrupament escolta format per uns 40 membres, que a l’estiu organitzen un esplai al que assisteixen uns 25 infants de la població.

 

 

 

Formació monitors

lleure-formacio-monitors-m-xic-1024x768La formació permanent de monitors i voluntaris que participen en les diferents activitats es també un projecte que rep el suport d’Educació Solidària.

En el cas de Senegal al voltant de 80 monitors participen en la setmana prèvia a l’inici de les activitats d’estiu en una formació específica. El grup coordinador decideix cada curs quines temàtiques són les més adequades per treballar amb el grup i en les que hi participen també els voluntaris catalans .

A Mèxic es fa formació al llarg del curs. Es dissenyen unes formacions trimestrals a cada zona sobre diferents temes tant a nivell de formació teòrica com també tallers pràctics. En aquestes sessions que es duen a terme en caps de setmana hi participen uns 60 monitors en cada una d’elles. També s’aprofiten els dies previs a la realització dels caliveranos per realitzar mòduls de formació amb els monitors participants.

 


FUNDACIÓ PRIVADA EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA - fes@educaciosolidaria.org - Avís legal - C/ Sant Antoni Abat, 61 08001 - Barcelona - tel.: 93 441 64 06
Inscrita amb el nº 1221 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i amb el nº 80 en el Registre d´ONGD de l´ACCD · N.I.F.: G61754362