Formació professional | Fundació Educació Solidària

Formació professional

 

Centre Promoció de la Dona – Senegal

15-03-cpd-6Situat al barri de Sam-Sam aquest centre es va obrir per oferir formació i sortides professionals a les joves del barri. Al llarg de tres cursos reben formació bàsica (alfabetització, sanitat, ciutadania…) i professional en funció de l’especialitat escollida: costura, artesania, cuina… Un cop acabada la formació i per aquelles que ho vulguin poden romandre uns dos anys treballant al tallers d’elaboració de productes per a la venda.
Actualment al centre hi ha 74 noies , 58 distribuïdes en els tres cursos i 16 treballant al taller.

 

 

 

Centre Catalunya Sokone – Senegal

062-1024x682Aquest centre va ser creat amb col·laboració amb entitats de la població de Sokone per oferir formació pràctica a joves de la població per a la seva posterior inserció professional. Els alumnes majors de 18 anys al llarg del matí fan d’aprenents en diferents tallers de la població i per les tardes reben formació bàsica al centre. Les especialitats professionals són: fusteria, ferro, electricitat i mecànica de l’automòbil. La formació es realitza al llarg de dos cursos. Aquest curs hi ha 10 alumnes a cada nivell.

 

 

 

Granges Escola Casamance i Centre Promoció Agrícola – Senegal

08-03-granja-escola-karang-10-1024x768El projecte granges escola es duu a terme a les poblacions de Karang i M’Lomp a la Casamance zona eminentment rural i agrícola. Les granges que ofereixen formació bàsica i també tècnica tenen com objectiu ajudar als joves que assisteixen el seu coneixement sobre les tasques agrícoles i que puguin millorar el rendiment de la producció de les terres que ells conreen. S’ofereix formació teòrica sobre horta, arboricultura, ramaderia …. però també formació pràctica en els propis centres.
Aquest centres mantenen una col·laboració estreta amb les entitats locals del sector i en concret el CPA treballa en col·laboració amb agents locals per afavorir el desenvolupament local donant suport a col·lectius ‘de joves agricultors i grups de dones.


FUNDACIÓ PRIVADA EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA - fes@educaciosolidaria.org - Avís legal - C/ Sant Antoni Abat, 61 08001 - Barcelona - tel.: 93 441 64 06
Inscrita amb el nº 1221 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i amb el nº 80 en el Registre d´ONGD de l´ACCD · N.I.F.: G61754362