Dia Universal de la Infància

Avui 20 de novembre és el Dia Universal de la Infància. Aquesta data va ser declarada per l’ONU amb commemoració de la Declaració dels universals dels drets de l’infant aprovada l’any 1959, i la Convenció sobre els Drets de l’Infant que es va adoptar l’any 1989 a l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Per desgràcia, 1 de cada 4 infants viu en condicions d’extrema pobresa, 1 de cada 12 menors mor abans de complir els 5 anys. Cada any, més de 120 milions de nenes i nens en edat escolar no assisteixen a l’escola.  Actualment, en el segle XXI, més de 300.000 infants són soldats dels governs o  forces rebels.  I encara avui en dia, l’explotació sexual és el malson de més d’1,8 milions de nens i, sobretot, nenes.

Els infants són el nostre futur, es mereixen tot l’amor i respecte. Que cap nen i nena es quedin sense aliment, casa, educació i seguretat. Els infants són persones amb drets, no joguines de la societat. Tots aquests requisits formen part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible creats per Nacions Unides, concretament en l’àmbit de l’educació de qualitat. Cal garantir una educació inclusiva i promoure oportunitats d’aprenentatge de llarg termini de qualitat i equitatives.

Estem molt orgullosos i orgulloses dels nostres projectes i de totes les persones que hi col·laboren per aconseguir que tots els nens i nenes tinguin unes bones condicions de vida.

 

 

web-s

 


FUNDACIÓ PRIVADA EDUCACIÓ SOLIDÀRIA - ESCOLA PIA - fes@educaciosolidaria.org - C/ Sant Antoni Abat, 61 08001 - Barcelona - tel.: 93 441 64 06
Inscrita amb el nº 1221 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya i amb el nº 80 en el Registre d´ONGD de l´ACCD · N.I.F.: G61754362