Des de fa quatre cursos, l’alumnat de tercer de primària de l’Escola Pia de Sitges i els infants i joves de les Escuelitas de Tareas de Mexicali ‘comparteixen curs’. La primera activitat d’aquest intercanvi és conèixer-se: per això, des de la FES, visitem l’escola per parlar de la realitat dels més petits a la Baixa Califòrnia i explicar què són les Escuelitas de Tareas el mes de novembre i desembre. A Mexicali, companys de Educación Solidaria en las Californias fan la mateixa tasca.

A partir d’aquí, a través de videos i cartes, els nens i nenes d’una banda i de l’altra de l’oceà es presenten i comparteixen quines són les seves aficions i els seus gustos. Al llarg del curs, compartiran algunes de les seves tradicions, materials educatius i jocs i cançons. D’aquesta manera, l’alumnat català descobreix i s’apropa a altres realitats d’infants del món, coneix i reflexiona sobre el valor de l’educació i els drets dels més petits i aprèn a valorar la diversitat i el que ens aporta. Aquestes activitats permeten, així mateix, fer comunitat i xarxa entre alumnat i educadors dels projectes escolapis d’arreu del món.

L’alumnat de segon de primària de l’Escola Pia de Sarrià treballa agermanat amb els alumnes de segon i tercer de Primària de l’Instituto José Calasanz. Ells i elles també s’han presentat enviant-se cartes aquest mes de desembre, després de la visita que els hi vam fer des de la FES per a que coneguessin la realitat dels seus companys i companyes de Mexicali.