El passat mes de febrer, vam tenir l’oportunitat de compartir com es viuen les conseqüències de la COVID-19 al Senegal, especialment en el món educatiu.

Vam fer una xerrada amb l’alumnat de Secundària i Batxillerat de l’Escola Pia de Terrassa, on vam explicar l’impacte social que ha tingut el virus al país, els reptes que encara el continent africà i en què ha limitat a infants i joves el fet de fer escola a distància.

En Ferran Sans, escolapi català al país, va explicar com s’han viscut a Dakar i a les zones rurals les conseqüències de la COVID, i quines estratègies s’han pres per fer arribar l’educació a l’alumnat. L’eina més utilitzada? el WhatsApp.

La majoria de llars al Senegal no disposen d’ordinadors i quan les escoles es van tancar ja fa un any, el passat mes de març, la millor solució per arribar a l’alumnat de forma online, era a través del telèfon.

Però no va ser l’única! Les ràdios comunitàries, en zones on la xarxa és limitada, també va ser una eina molt útil per poder continuar.

La xerrada d’en Ferran també va fer adonar-nos que les desigualtats són constants, com ara l’accés a les vacunes;

Quan milers de persones ja s’estan vacunant a Europa, a Àfrica encara és un repte pels mesos vinents.

Gràcies, Ferran per compartir les teves vivències!