El passat mes d’abril la Covid 19 havia tancat les escoles de 188 països, aturant el procés educatiu de milions d’infants i joves. Des de la Fundació Educació Solidària es va posar en marxa la campanya ‘Acompanya’ns a seguir ensenyant’ per fer que el dret a l’educació de tots i totes continués vigent.

A països com el Senegal i Mèxic, on treballem des de fa dècades amb Écoles Pies de l’Afrique de l’Ouest i Educación Solidaria en Las Californias, moltes famílies viuen en espais reduïts, sense condicions mínimes i amb poc accés a llibres i tecnologia. Els educadors i educadores han aplicat imaginació, esforç i recursos alternatius que, moltes vegades, passen per Internet i les xarxes socials. L’escola a casa o l’escola en línia va arribar amb força i, en algunes de les zones on treballem com la Baixa Califòrnia, encara és el dia a dia dels infants. Un cop més, però, la bretxa digital juga en contra dels més vulnerables. En les llars d’algunes regions d’aquests països, l’accés a la wifi, ordinadors o dispositius mòbils continua sent una excepció.

Els 705 euros recollits en la campanya ‘Acompanya’ns a seguir ensenyant’, ja tancada a migranodearena, seran destinats a escoles d’aquests països per començar amb empenta el nou curs, ple de reptes.

Gràcies als que heu participat per continuar lluitant contra aquestes desigualtats amb nosaltres. Entre tots i totes, anem construint un món diferent!