HOCATI –Hogar Calasanz Tijuana-, llar d’acollida d’11 infants i 3 adolescents en situació de carrer, posa en marxa formalment l’Àrea Educativa. Aquest serà un espai que ajudarà a orientar adequadament la missió educativa i neix impulsat per la pandèmia que manté les escoles mexicanes tancades des de fa un any.

Anteriorment, tots els menors que viuen a la casa estaven escolaritzats de manera presencial en el sistema educatiu públic o privat, gràcies a beques. Ara, continuen les seves classes a distància i els mestres els envien tasques a través de Classroom i on line. Els professionals que els acompanyen en el seu dia a dia, en detectar les seves mancances, van decidir crear formalment aquesta Àrea, que supervisarà la seva educació, en línia o presencialment. L’equip són un coordinador d’educació –enllaç amb les escoles i responsable d’estar pendent del desenvolupament dels infants en les àrees acadèmiques-, la mestra a mig temps –els ajuda en l’aprenentatge i qüestions acadèmiques- i un auxiliar psicopedagògic que dóna suport escolar, treballant el reforç en lecto-escriptura i nombres, sobretot en primària i infantil.

L’escolapi Dani Velázquez, director d’HOCATI, ens comparteix que “encara continuem aprenent i pendents de les oportunitats de millora, en pro del procés d’aprenentatge dels nostres menors. Per una altra banda, estem pendents dels canvis educatius que s’aproximen, ja que la Pandèmia ha posat en evidència les grans debilitats del sistema educatiu global. A una realitat nova, hi corresponen intervencions i propostes educatives noves”.