El 30 de gener és el Dia Escolar de la No Violència i la Pau i se celebra a tot el món. Els infants i mestres de l’Instituto José Calasanz –Mexicali- han celebrat aquesta data, per tercer curs consecutiu, amb els seus companys de les 20 escoles de l’Escola Pia de Catalunya.

Per això, ells i les seves famílies van reflexionar sobre la Pau i, enguany, lligada a la salut, ingredient indispensable per aconseguir-la, com feien els companys catalans. Com ells, han creat la seva farmaciola amb dibuixos, receptes, medicaments imaginatius… –que van exposar al pati de l’escola per tal que tota la comunitat i la colònia poguessin gaudir-la-.

El DENIP a Mexicali
El DENIP a Mexicali

Cal recordar que, des del passat mes de març, les escoles i universitats mexicanes continuen tancades: els infants i joves resten confinats a casa, seguint classes a través d’internet quan es possible, fitxes o materials en paper.

Per això, acompanyats de les seves famílies i de manera individual, van acudir a l’escola per penjar la seva proposta de medicines per la Pau.