Resumir la feina de dos anys no és mai una feina fàcil, hi ha tantes accions que es duen a terme en el dia a dia! Però aquesta memòria reflecteix l’essència del que promovem a Educació Solidària i dels petits gestos quotidians que l’empenyen.

Aquests dos anys hem continuat insistint per una educació integral i transformadora al món i per fer-ho hem apostat encara més per una formació transversal del professorat, on no només s’acompanya en proporcionar recursos, sinó que es treballa per crear vincles, per treballar en equip i per compartir experiències que donen sentit a la seva tasca.

A més, no hem volgut deixar enrere els més petits i hem donat suport a una nova llar d’Infants a Sam-Sam, al Senegal, on l’accés a l’educació en aquesta etapa és limitada per a molts.

L’aposta de l’entitat sempre va més enllà de l’àmbit formal i gràcies a la feina de les contraparts hem seguit apostant per formacions professionalitzadores que obren possibilitats a joves, a noies i a dones com a beneficiaris prioritaris a la inserció laboral. Ens fa especial il·lusió veure com les Granges Escola i el Centre de Promoció de la Dona al Senegal; i els tallers d’inserció de costura a Mèxic han sigut una porta a una vida digna per a molts i moltes. Sense oblidar-nos dels joves de Mèxic i del Senegal que tenen una primera experiència en l’educació en el lleure i que els serveix per participar en un projecte educatiu i social però a la vegada per treballar en equip, i crear vincles amb voluntariat de Catalunya…

A més, part de la feina que realitzem no es troba a milers de quilòmetres de distància. Creiem en una educació que també transforma el nostre entorn i per fer-ho ens impliquem perquè els nostres infants i joves siguin crítics i coneguin les desigualtats que existeixen, però també com ells i elles poden ser agents de canvi.

Ben aviat, us fem arribar aquesta memòria que recull la feina de tothom que hi participa: alumnat i professorat dels centres educatius a qui donem suport, de les contraparts, de l’entitat, però també de la vostra feina i del vostre suport que es manté any rere any i que seria impossible arribar on som sense vosaltres. Bona lectura.

Mireia Gil